Bukkerup, nytåret 2003

Kære familie og venner

Julen 2002 gik godt hos mine forældre i Nørresundby – men ikke upåagtet at vi ikke fik sendt årets juleepistel til tiden… Uden at overdrive kan jeg roligt sige at vi har haft et turbulent år, men eftersom epistlen i år er en nytårsepistel og ikke en juleepistel, kan vi med glæde konstatere at vi er på vej ind i næste fase af vores liv. Vi har nemlig haft en travl december med nyt job til Rasmus, bilkøb og senest dagen før nytåret huskøb. D. 21. december kastede jeg derfor håndklædet i ringen og valgte at slappe lidt af i stedet for at forsøge at “nå” årets epistel til tiden – det føltes helt rigtigt!

Vi gik forventningsfulde ind i år 2002. Jeg startede i mit praktiske pædagogikum og havde et godt forløb på Risskov Amtsgymnasium med dejlige elever, vejledere og kolleger der alle tog pænt imod mig og bekræftede mig i at jeg har valgt den rette hylde. Det var et hektisk forløb på lige godt 3 måneder, men resten af foråret var til gengæld frit til at lægge fremtidsplaner i. Imens havde Rasmus afleveret og forsvaret sin Ph.D. afhandling og var helt igennem systemet umiddelbart inden påske. Efter påske begyndte han så at søge jobs for alvor. Vi vil ikke trætte nogen med lange forklaringer, men Rasmus har oplevet mange mystiske ting og indtil flere virksomheder der ikke har styr på at viderebringe ansøgninger og oplysninger til rette vedkommende – sågar et enkelt sted der ikke var klar over at de havde et jobopslag på nettet, men de takkede da for ansøgningen! Det var kort sagt i perioder som at løbe panden mod en mur, og pludseligt stod vi i en komplet nytænkt situation for os – vi skulle vælge vores geografiske fremtid efter mine muligheder for ansættelse.

Det endte efter en del rektorhenvendelser og ca. 3 ugers hektisk mental konstant flytten rundt på Sct. Knuds Gymnasium og HF i Odense. Ud over at det virkede som en god skole for mig, ville Rasmus have mulighed for at nå såvel Trekantsområdet som dele af Sjælland med en forhåbentlig acceptabel transporttid. Vi så på hus, fandt drømmehuset i nærheden af Ejby, men turde ikke slå til uden job til Rasmus. I stedet tilbød Helle og Torsten at vi kunne rykke ind i den ene længe her i Bukkerup – Kristine og Carsten var 1. juni rykket ud, så her var tomt igen. Selv om det ikke var og er nogen drømmetilværelse at “flytte hjem igen” som 30-årige med 2 børn, har det for det første været et utroligt, uvurderligt privilegium at have den mulighed, og vi synes også vi har det godt her, selv om vi ind imellem må ud og rode i de ca. 60 flyttekasser i laden der ikke blev plads til, og vi også kan finde på at savne resten af vores egne møbler, køkkengrej og “ting”.

Men selv om efteråret også gik med opture (indtil flere jobsamtaler og fra november et konsulentjob hos Dicon A/S i Lystrup) og nedture (afslag til Rasmus fra et firma i Odense og tilbud om militærjob i Hjørring han takkede nej til) gik det pludselig stærkt i starten af december. Efter lang tids venten kunne PRI-DANA Elektronik A/S i Hedensted tilbyde Rasmus job – og dagen efter købte vi en fin lille ny mørkegrøn Fiat Punto til ham. Den rundede de ca. 2000 km efter 14 dages ejerskab… Men den er også indkøbt til samme formål. Midt i december faldt vores opmærksomhed på et dejligt “lille” hus i Båring Sommerland med masser af plads ude og inde, ca. 500 m. til vandet og en skov som nabo. Efter et bud fra vores side og en god portion is i maven (og søvnløse nætter hos undertegnede…) fik vi sælger presset 10% i pris – så det er vi rigtigt godt tilfredse med. Huset er næsten indflytningsklart – der skal ikke flyttes vægge, men til gengæld afhøvles gulve og males vægge og lofter. Vi ser hvad vi når inden den planlagte overtagelse 1. marts, og resten må komme hen ad vejen.

Vitus Banditus Juel Enemærke (som han selv TROR han hedder) fortæller gladelig alle og enhver sit fulde navn & alder. Vitus er glad og tilfreds – kun ganske lidt hysterisk… – og beretter gerne om sin tykke mave. Han startede efter sommerferien i børnehaven sammen med Valdemar på Brahesholmskolen hvor Rasmus selv har gået i skole som dreng. Den lille Banditus fik som ventet sin sag for og tog nogle eftermiddage hvor han helt frivilligt lagde sig i seng og trak dynen op – det ville jeg have forsvoret kunne ske med ham og hans aktivitetsniveau.

Men miraklernes tid er ikke forbi, og Valdemar er vokset en hel del med sin seneste udfordring – skolestart her efter nytåret. Vi har i løbet af efteråret flere gange talt om at vi synes han er klar til skolens udfordringer, og efter en samtale i børnehaven hvor de bekræftede os i at det var en god ide, fik vi lavet en aftale med skolen om at han kunne starte efter nytår. Børnehaveklassen og SFO’en har lokaler umiddelbart ved siden af børnehaven kun adskilt af en dør, og fredag d. 13. december var Valdemar så gået ind for lige at sige hej, og de havde ikke set ham i børnehaven hele dagen… Officielt gik Valdemar i december i børnehave og gik på besøg i skolen, men ifølge Valdemar var det stik modsat! Han havde også “lært” at spille skak den første dag… Nu hvor han er startet officielt og har fået en uvurderlig og elsket skoletaske i julegave er han på et par dage vokset kolossalt med opgaven – fx var han ikke til at drive ud af brusebadet (træningslektion i hjemmet før gymnastik i skolen), hvor han tidligere var verdens mest pylrede brusebadende…

Rasmus nåede at arbejde 2 uger hos PRI-DANA inden juleferien og er glad for det. Hans forventninger er p.t. blevet indfriet, og han er glad og tilfreds når han kommer hjem hver dag. Men hvor står han tidligt op – han møder klokken syv, og på de sneglatte dage kører han herfra halv seks… Om et par måneder når vi rykker til Båring skulle han gerne kunne tilbringe ca. 45 min mindre om dagen i Puntoen. Rasmus har brugt MANGE timer i efteråret i Torstens værksted – trædrejning er blevet hans seneste specialitet, og det er blevet til svampe, frugter, rangler i forskellige udformninger og en flot peberkværn til Helle. Men det store træmesterværk er ikke drejet i træ – det er derimod et meget flot pokerspillebord han har snedkereret (og som naturligvis er blevet indviet i pokerklubben med Christian og Lone. Vi fik også i år en ordentlig nytårsfest for pengene…)

Jeg trives i meget høj grad på Sct. Knuds – det er en skole lige efter mit hoved og med totalt styr på tingene. Derudover er vi også privilegerede med nyistandsatte musiklokaler, og jeg glæder mig meget til at skulle arbejde der til jeg skal pensioneres(!) Det første år har jeg haft en meget luksuriøs og privilegeret tilværelse med bl.a. et højniveauhold i musik, kun en enkelt 1.g klasse og derforuden også et drømmeskema med fredagen skemafri. Mit skoleår slutter d. 6. marts hvor jeg går fra inden Hannibal kommer til verden i maj – denne gang bliver det hjemmevandfødsel… Så jeg regner med at få malet en del i Båring i marts og april!

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Mange nytårshilsener fra Vitus, Valdemar, Rasmus og Rikke.

Se mange flere billeder på: http://www.juelenemaerke.dk/ og følg linket eller klik den direkte vej på: http://www.juelenemaerke.dk/skyttevej